Home Webshop Mijn account Mijn verlanglijst0 Blog by Bir!

Kieskeurige eters en Bento, is dat een combinatie?

Ik heb de mazzel dat mijn dochter een goede eter is en praktisch alles lust. Zo gaan er regelmatig olijven mee naar school of een restje pastasalade. Hier in huis is er eigenlijk nooit strijd om eten, gelukkig! Als ik de verhalen mag geloven, is dit echt een uitzondering. Bento kan hiermee helpen.

Bij Bento gaat het om een gevarieerde lunch met eten uit meerdere voedselgroepen. Zo krijgt Sophie elke dag groente mee naar school, komkommer en tomaat zijn favoriet. Maar ook bloemkoolroosjes (rauw en gekookt) en paprika eet ze graag. Ook krijgt ze niet elke dag boterhammen mee, maar ook wel eens een wrap of een restje pastasalade. Het is dat ze niet van eigeel houdt, anders kreeg ze ook wel eens een gekookt eitje mee. Ze heeft een keer een ei muffin mee gehad, maar die vindt ze koud niet lekker helaas. 

Gekookte bloemkool roosjes en komkommer stukjes

Met kieskeurige eters kan je afspreken dat ze elke dag voornamelijk eten dat ze lekker vinden meekrijgen. En…. dat er in 1 vakje iets zit dat ze minder lekker vinden of juist iets dat ze nog niet eerder gehad hebben. Doordat de vakken niet zo groot zijn, past er niet veel in en dat is voor kieskeurige eters fijn. Hebben ze van maandag tot en met donderdag netjes van alles gegeten? Geef ze dan bijvoorbeeld op vrijdag alleen wat ze lekker vinden mee.

Waldkorn brood met snoep tomaatjes, komkommer hartjes en letterkoekjes. De Eenhoorn bentoringen geven de lunch een beetje extra.

Door te variëren krijgen ze alle voedingsstoffen binnen en hopelijk lusten ze op deze manier steeds meer. En er niks mis met elke dag komkommer mee, als je kind dat lekker vindt.

Broodspiesjes, rijstwafels, komkommer hartjes, worteltjes en letterkoekjes.

Het kan ook helpen om samen de trommel te vullen. Zo zien ze al wat er in zit, het is gezellig en leerzaam. Sophie vindt het super leuk om te helpen en maakt af en toe zelfs helemaal alleen haar trommel klaar. Ik help dan alleen met de spullen pakken.

Is jouw kind een kieskeurige eter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Naar de inhoud springen