Wat heb ik standaard in huis voor de bento lunches van Sophie?

Er zijn een aantal producten dat ik standaard in huis heb om mee te geven in de Yumbox.

Sophie is dol op olijven (potje groene olijven is maar €0,49 bij AH), komkommer, tomaat, letterkoekjes (Ikea of Nettorama) en rozijnen. Ze kreeg eigenlijk altijd volkoren Casino brood mee, omdat dit formaat perfect in de Panino past. Momenteel wil ze liever wit brood mee en dat is prima. Als beleg kiest ze vaak kaas, pindakaas of salami. Dit heb ik dan ook standaard in huis voor haar. Heel af en toe mag ze hagelslag of pindakaas met hagelslag op brood mee.
Voor de broodkorsten gaat er wel eens jam of guacamole mee. De korsten worden hier nooit weggegooid maar altijd meegegeven of bij het ontbijt gegeven.

Korstjes met jam

Als ik Sophie vraag wat ze, naast brood, mee naar school wil, kiest ze meestal voor komkommer. De ene keer maak ik gewoon plakjes, dan steek ik hartjes uit en af en toe maak ik reepjes. De tomaat (liefst een gewone ‘grote’) heb ik een tijdje in 2 helften meegegeven. Tegenwoordig snij ik de tomaat in blokjes omdat ze dit makkelijker en fijner vindt. De snoeptomaatjes vindt ze minder lekker en die komen vaak weer mee terug naar huis. Momenteel kiest ze steeds voor paprika, De ene keer hebben we snoep paprika’s in huis, de andere keer gewone paprika. 

Mini tucjes, komkommer plakjes en paprika stukjes

Het rondje wordt meestal gevuld met letterkoekjes, af en toe met rozijnen of olijven. Ze heeft ook een tijdje smeerkaas met mini soepstengels mee gehad (zelfgemaakte cheese dippers). Momenteel liggen de kruidnoten alweer in de winkel, ze krijgt dus ook af en toe unicorn kruidnoten mee en ik wil nog op zoek naar kruidnoot letters. Die waren vorig jaar een groot succes! Mini tucjes hebben ook het perfecte formaat voor het rondje, net als de mini koekjes van Verkade. Sophie krijgt eigenlijk nooit koek mee naar school voor de kleine pauze dus dan mogen een paar mini koekjes best bij de lunch.

Unicorn kruidnoten in het rondje

Ook heeft ze wel eens Griekse yoghurt met een lepel jam mee. Zo fijn dat dat gewoon kan in de Yumbox zonder dat de tas een smeerboel wordt. Door de siliconen vorm in deksel blijft alles netjes op z’n plek. Dit werkt alleen voor de wat dikkere vloeistoffen zoals yoghurt en kwark.

Griekse yoghurt met aardbeienjam

Sophie heeft de mazzel dat ze meerdere Yumboxen heeft, We hebben van elke variant 2 exemplaren in de kast staan. Sinds kort hebben we ook andere lunchtrommels in gebruik. Er zijn steeds meer merken die ook een Bento trommel in hun assortiment opnemen. Wij zijn heel blij met de Tyrell Katz trommels die ik bij Stip en Bloem in de sale kocht. Zij heeft nog veel meer Bento proof in haar shop staan, zeker een bezoekje waard!
Binnenin de trommel zit een uitneembaar bakje. In dat bakje past precies een mini Tupperware bakje. Super handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ga naar de inhoud