Home Webshop Mijn account Mijn verlanglijst0 Blog by Bir!

Broodtrommelkaartjes voor meer zelfvertrouwen

In de blog van vorige week heb ik het over de eerste twee sets Broodtrommelkaartjes gehad. Deze zijn super leuk, maar vergroten het zelfvertrouwen van je kind niet echt. En dat is voor mij wel 1 van de redenen om de Broodtrommelkaartjes te ontwerpen.

Daarom heb ik de volgende 3 sets ontworpen: de Motivatie set en de 2 Affirmatie sets.

De motivatie set is een set met alleen tekst. Op elk kaartje staat een compliment of motivatie voor je kind (of jezelf). Ik heb gebruik gemaakt van verschillende lettertypes, dit maakt het extra aantrekkelijk voor kinderen.

Voor de Affirmatie sets heb ik allemaal kinderen getekend; bruin, wit, donker, licht, lang haar, kort haar, bril, geen bril. Zodoende is er vaak wel een kind dat lijkt op jouw kind.
Bij elk kind staat een affirmatie. Een affirmatie is een korte zin die je tegen jezelf zegt. Affirmatie komt uit het Latijn en betekent ‘bekrachtigen’ of ‘versterken’. Door de affirmatie steeds te herhalen gaat je brein het geloven en zo kan je zelf je zelfvertrouwen vergroten.

Omdat er zoveel mooie affirmaties zijn, heb ik 2 verschillende sets gemaakt. En heb ik zelfs nog genoeg affirmaties voor een eventuele derde set. Aangezien elke set weer uit 25 kaarten bestaat, 24 met tekst en/of plaatje en 1 blanco, heb ik ook heel veel kinderen getekend. Ik heb bij beide sets de verhoudingen van jongen / meisje, bril / geen bril, donkere huid / lichte huid zo eerlijk mogelijk gehouden.

De Broodtrommelkaartjes kan je op verschillende manieren gebruiken. Ze kunnen mee in de broodtrommel, maar je kan ook een kaartje aan de spiegel plakken zodat je de affirmatie of de motivatie of het compliment regelmatig leest als je langs de spiegel loopt. Leg een kaartje op het kussen van je kind, of juist onder het ontbijtbord. Je zou de Affirmatie kaartjes zelfs als kaartendeck kunnen gebruiken en dan elke ochtend blind een kaart trekken met de affirmatie voor die dag.

Affirmaties set 1

Ik heb zelf alle Broodtrommelkaartjes in een bakje van de Action op het aanrecht staan en trek elke ochtend een kaartje voor in de trommel van Sophie. Dit doe ik bijna altijd blind, alleen voor het begin van de herfstvakantie of andere mijlpalen zoek ik gericht een kaartje.

Is een Broodtrommelkaartje alleen een leuk kaartje voor in de trommel? Volgens mij niet, en gelukkig hebben al heel veel kinderen kennis gemaakt met de Broodtrommelkaartjes en krijg ik mooie reacties van mijn klanten.
Wil jij nou na het lezen van deze blog een set Broodtrommelkaartjes aanschaffen? Super leuk! Met de code ‘blogbybir’ krijg je €2,50 korting* op 1 fysieke set Broodtrommelkaartjes.

*De korting geldt voor 1 set,  kan niet achteraf verrekend worden en de code is geldig t/m 31 oktober 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Naar de inhoud springen