Home Webshop Mijn account Mijn verlanglijst0 Blog by Bir!

Broodtrommelkaartjes, waarom zou je die gebruiken?

Zoals je misschien weet, heb ik een dochter Sophie. Sophie is bijna 9 jaar en werd/wordt wel eens gepest. Nu heb ik zelf meer ervaring dan me lief is wat gepest worden betreft. Ik zocht dus naar een manier om haar zelfvertrouwen en zelfbeeld op te krikken.

De eerste set Broodtrommelkaartjes is de Schooljaar Mijlpalen kaart. Ik blijf toch juf ūüėČ Deze kaartjes zorgen voor een lach op haar gezicht als ze ze in haar trommel vindt. Voor bijna elke feestdag, of bijzondere dag, zit er een kaartje in de trommel. Denk aan de eerste schooldag, het wisselen van de seizoenen, de schoen zetten en de kerstviering. Maar ook de eigen verjaardag en die van de juf/meester worden niet vergeten.

De schooljaar Mijlpaal kaarten set

Hoewel deze kaartjes niet meteen het zelfvertrouwen van een kind vergroten, zorgt het wel voor een beetje aandacht op afstand. Het kind weet dat er even extra aan hem of haar gedacht is, en het zorgt voor leuke gesprekken na schooltijd.

Schooljaar Mijlpaalkaarten

De tweede set Broodtrommelkaartjes is een set speciaal voor kleuters, hoewel de kaartjes in groep 3 ook zeker nog leuk zijn door het beginnen met lezen. De kaartjes beelden de verschillende seizoenen uit en hebben kenmerkende dingen uit de seizoenen. Zo hoort sneeuwen echt bij de winter en een tulp bij de lente. Paddenstoelen bij de herfst en een schelp bij de zomer. Elk seizoen wordt afgebeeld met een boom en aan de takken kan je zien welk seizoen het is. De winter heeft sneeuw op de takken, de lente groene blaadjes met nog lege plekken, de zomer is een volle groene boom en in de herfst zijn de blaadjes gekleurd en op de grond gevallen.

Kleuter set Seizoenen

Deze kaartjes zijn niet alleen leuk om mee te geven in de broodtrommel. Ze vergroten de woordenschat en je kan er verschillende spelletjes mee spelen. Welke kaartjes horen bij de herfst/winter/lente/zomer?
Welke kaartjes horen bij het seizoen van jouw verjaardag?
In welke volgorde komen de seizoenen?
Welke kaart mist er bij dit seizoen?
Welke kaart hoort niet bij dit seizoen?

In de blog van volgende week komen de andere sets Broodtrommelkaartjes aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Naar de inhoud springen