Home Webshop Mijn account Mijn verlanglijst0 Blog by Bir!

DIY waxinelichtjes gratis printable

Ik ben geen fan van de herfst en de winter. Het wordt zo vroeg donker, het is koud en als je pech hebt moet je elke dag de ruiten van je auto krabben…

Om er toch nog een beetje wat van te maken, stak ik altijd heel veel waxinlelichtjes aan. Er gingen met gemak 20 waxinelichtjes per dag doorheen hier in huis! En toen werd Sophie geboren en was het niet meer veilig om zoveel kaarsjes aan te hebben.

Gelukkig wordt Sophie alweer bijna 9 jaar, en vindt ze het geweldig om kaarsjes aan te steken. Deze herfst en winter mogen er dus weer lekker veel kaarsjes aan.

Om het wat gezelliger te maken, heb ik een leuke DIY gemaakt. Met deze DIY kan jij leuke plaatjes tevoorschijn laten komen als je waxinelichtjes brandt.

Ik heb een pdf gemaakt met daarop 12 afbeeldingen voor onder een waxinelichtje.

Gratis printable

Om met deze DIY aan de slag te gaan, heb je het volgende nodig:
deze gratis printable, een schaar, waxinelichtjes en lucifers of een aansteker. Ik kocht mijn waxinelichtjes bij de Ikea (100 stuks voor €2,49), de kaarsjes zitten los in de cup maar zijn vastgeplakt aan de bodem. Je moet een beetje het kaarsje heen en weer bewegen om hem uit de cup te krijgen.

Print de pdf en knip de rondjes uit. Haal de kaarsjes uit de cups en stop de papieren rondjes onderin de cups. Kaarsje er weer op, kaarsje aansteken en dan kan het wachten beginnen. Zodra alle kaarsvet gesmolten is, komt de afbeelding tevoorschijn!

Om het extra gezellig te maken, kan je washi tape om het cupje plakken.

Heel veel plezier met deze gratis printable!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Naar de inhoud springen