Home Webshop Mijn account Mijn verlanglijst0 Blog by Bir!

Hoe is Made by Bir! ooit begonnen?

In deze blog neem ik jullie mee in mijn reis als ondernemer, hoe ben ik ooit begonnen met Made by Bir! en waarom ben ik begonnen?

We gaan terug naar augustus 2014. Ik was aan het sparen voor een plotter en kreeg van mijn schoonouders vast voor mijn verjaardag een mooi geldbedrag. Dat geld heb ik gebruikt om mijn eerste plotter aan te schaffen: een Silhouette Cameo. Ik downloadde Silhouette Studio, het programma dat bij de plotter hoort, en ging aan de slag!

Ik begon met strijkapplicaties van stukjes strijkvelours, ook wel bekend als flock, en pimpte zo wat shirtjes van Sophie. Na de shirtjes begon ik met krijtbordstickers. Ik kocht rollen krijtbordsticker materiaal en ontwierp daar stickers voor.

Al snel kwam het idee om een webshop te starten. Ik bedacht een pakkende naam, maakte een logo en claimde de domeinnaam die daar bij hoorde.
Op 1 oktober 2014 is Made by Bir! geboren.
Ik nam mijn zus(je) mee naar de afspraak bij de kvk omdat ik het heel spannend vond. Zij had al een eigen bedrijf, en dus ervaring met de Kamer van Koophandel (kvk).

Mijn broer heeft me geholpen met mijn eerste webshop in WordPress. Na bijna een jaar maakte ik de switch naar MijnWebwinkel omdat ik te vaak dingen per ongeluk verwijderde en dus wekelijks mijn broer nodig had… Mijn WebWinkel is wat dat betreft hufterproof en kan ik zonder hulp mee aan het werk. Naast de webshop heb ik ook een Facebookpagina en Instagram account voor mijn bedrijf.

De krijtbordstickers zijn uit mijn webshop verdwenen, maar er is genoeg leuks voor in de plaats gekomen. Sinds Sophie naar school gaat ben ik mij voornamelijk gaan richten op de Bentostickers: stickers met naam voor op Yumbox broodtrommels. In de zomer van 2020 zijn daar Broodtrommelkaartjes bij gekomen en sinds kort maak ik ook Broodtrommelelastieken.

Drie jaar geleden had ik ook genaaide baby artikelen, onder andere commodemandjes en kruikenzakken, in mijn webshop staan. Toen werd ik daar heel blij van, tegenwoordig niet meer. Ik heb er nog een paar en die komen t.z.t. op de SALE pagina in mijn webshop. Dat vind ik zo fijn aan eigen baas zijn, ik bepaal zelf wat ik in mijn assortiment heb.

Twee commode mandjes, ook wel handige mandjes genoemd, maat S en M.

Zo had ik een aantal jaren klokken die helpen met het leren klokkijken in mijn webshop. Die verkocht ik heel veel maar ik vond het steeds minder leuk om ze te maken omdat er zoveel tijd in ging zitten (stickers snijden, pellen, plakken). Toen besloot ik geen nieuwe klokken meer in te kopen en afscheid te nemen. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.

Een zwarte leren klokkijken klok met witte tekst. De tekst (5 over, 10 over, enz) maakte ik zelf en plakte ik in de klok.

Nu ben ik gelukkig niet alleen met Bentostickers, Broodtrommelkaartjes en -elastieken bezig. Ik bedruk regelmatig naamshirtjes voor pasgeboren baby’s, shirtjes voor grote en kleine broers en/of zussen en ik maak veel instrijkbare maatlabels. Vooral door die afwisseling blijft het leuk!

Naast de webshop heb ik ook offline verkooppunten gehad. Zo heb ik in meerdere Conceptstores (winkel vol kleine winkeltjes) een plank gehuurd, had ik ruim een jaar een kraam in Jouw Marktkraam Enschede en ik heb op vele markten gestaan. Momenteel heb ik geen offline verkooppunten meer en dat bevalt prima. Enige nadeel is dat ik alle voorraad nu weer in huis heb staan.
Op markten staan doe ik ook niet meer. Het zorgde voor heel veel stress en leverde in verhouding te weinig op. Wel jammer, want ik vond het altijd erg leuk om te doen.

Made by Bir! bestaat vandaag alweer 7 jaar en daar hoop ik nog minstens 7 jaar aan vast te plakken!

HIEPERDEPIEP7

Hoe lang volg jij mij al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Naar de inhoud springen